perjantai 19. maaliskuuta 2021

Housuja ja tunikoita naisille

Pääsin ompelemaan vanhojen - selvästi kovasti rakastettujen - farkkujen mukaiset housut farkkucollegesta. Ihanan pehmeä, sopivan notkea materiaali ja mikä parasta, ihana päällä ja käytössä. Ja kun siihen yhdistää lempikaavan, loppytulos on toivottavasti varsin mieluinen. 


Nämä ovat malliltaan lököttävät. Edessä on feikkisepalus ja farkkutaskut, takana takataskut. Vyötärön - tai lantion - kiertää vyölenkit. Tämä ihana farkkucollege on TinttaMarilta. 


Toiset, petroolinsävyiset pöksyt ovat istuvammat, samoilla taskuilla toteuteutetut. Myös tässä on valesepalus sekä vyölenkit. Kummassakin kaitaleen sisällä on leveä kuminauha.


Tämä farkkucollege on muistaakseni Nappinjalta. 

Mereeniltä joskus tilaamastani trikoosta tuli tunika tilaustyönä. Myös sen malli on tehty asiakkaan toiveiden mukaan. 


Tunikassa on melko korkea pääntie, joka on toteutettu alavaralla. Sivuissa on pussitaskut. Hihat ovat vajaamittaiset. 


Samaan tapaan on tehty myös tämä tunika, jonka pääntie on v-mallinen. Pääntietä tosin syvennettiin vielä sovituksen jälkeen. 


Tämä ihana trikoo on Ommelliselta. 


Anoppi sai syntymäpäivälahjaksi viskoositrikoisen mekon, jonka itse ajattelin yökkäriksi, mutta hän sanoi ottavansa päiväkäyttöön. Miksei. 


Pääntiellä on käänne, joka on tikattu peitetikillä. Myös hihansuissa ja helmassa on käänne ja peitetikki. 


Vieläpä löytyi kuva syksyltä. Tein äidilleni uuden uikkarin alaosan Ommellisen lycrasta. Nämä lycrat pitäisikin viimein ommella jumppapöksyiksi, kun uusimmat käsityölehdet ovat tarjonneet varsin pätevän oloisia kaavoja. Ja toki kesään uudet bikinit! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!