keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Huovutettuja lapasia Huopasesta kertaa kolme - onnistumisprosentti 66!


Olen nyt viime päivät tehnyt niin sanottuja rästineuleita eli neuleita, jotka suurinosa on viittä vaille valmiita: langat päättelemättä, neuleiden sivusaumat ompelematta, lapasista peukalot tekemättä. Löysin kätköistä kolme paria Huopasesta neulottuja lapasia, joista pinkeistä puuttui enää peukalot ja vihreiltä ja mustilta pari. Huopasen tuotanto on ilmeisesti lopetettu, mutta useampi kerä löytyy vielä jemmoista, ja nyt löysin useamman kerän kirppikseltäkin! Saan siis lapasten jälkeen jatkaa ihanien tossujen tekoa.


Vihreät ja pinkit lapaset on tehty Huopasen vyötteen takana olevan ohjeen mukaan naisen lapasen mitalla, mustat miehen. Kaikkiin on käytetty lankaa useammasta kerästä. Mustissa langanvaihto tapahtui mielestäni muutaman rivin jälkeen, mutta voi olla, että vasta peukolan tuntumissa. Näin ainakin väittää se, mitä tapahtui huovuttaessa...

Ompelin parilla pitkällä pistolla joka lapasen sisään muovipussin, jotta kappaleet eivät huovuttuisi toisiinsa kiinni. Heitin kaikki kolme paria lapasia samaan koneelliseen, jonka lämpötila oli 40 astetta, täytteenä pyyhkeitä ja pieni matto, tunnin pesu. 

Kuinkas sitten kävikään...


Näin. Mustista huopui ensimmäisen kerän osuus eli toinen lapanen peukaloa lukuunottamatta, toisesta varsi. Peukalot kun tein samasta kerästä, mistä toisen lapasen lopun. Joko lankakerään oli vaihtunut etiketti tai Huopasessa oli valmistusvirhe. Mielestäni en ole itse sotkenut kerää muuhun ja edelleen näppituntumalla väitän kerää Huopaseksi, eroa en havaitse. Asia lähinnä huvittaa, mutta laitoin kuitenkin kuvan menemään myös Novitalle. Moni on sanonut, ettei Huopanen huovu niin hyvin kuin muut huovuttuvat langat. Muutama taas on kertonut, kuinka on huopunut reippaasti liikaakin. Tuuripeliä siis pitkälti tämä huovuttaminen myös.

Pinkeistä ja vihreistä tuli oikein passelit :) Ne menevätkin nyt odottamaan valmiiden töiden koppaan päätymistä jonkun iloksi joku merkkipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!