lauantai 16. tammikuuta 2016

Froteinen jumpsuit ja collegehuppari kummipojalle

Kummipojalle iski akuutti jumpsuitin tarve, joten päätin tehdä hänelle tästä ihanasta peikkojoustofroteesta jumpsuitin Ottobre 4/12 kaavalla. Tein jumpsuitin koolla 86, mutta nyt kun puku on soviteltu, olisi se saanut kyllä koon reilumpikin olla. Olen ennenkin käyttänyt kaavaa, ehkä se on hyvin paikkansapitävä, eikä hieman reilu, niinkuin moni muu kaava. Resoreiden pituudella olisi toki saanut puvun elämää jatkettua, mutta näihin niin täydellisesti sointunutta ruskeaa resoria ei vaan ollut yhtään enempää. 

Hupussa on jemmoista löytynytta punaista trikoota, ketju on paikalliselta Bellabitiltä peikon hiuksien sävyinen, tummanruskea ketju. Ketju on pieni päinen, sirompi näin lapsen vaatteessa. Joustofroteen lähtöpistettä en enää millään muista.Jumpsuitin lisäksi oli kaveriksi tehtävä pipo. Pipo on kaksinkertaista joustofroteeta. Hillittömän joustavaa tämä joustofrotee ei ollut, joten saa nähdä, kauanko pipo päähän mahtuu. Tehtävä varmaan kevääksi uusikin, jos kangasta vain jäi tarpeeksi :)Pakkasessa yritin kuvailla samaan syssyyn myös toisen kummipojalle matkaneen vaatteet, nimittäin colitsisen potkuauto hupparin. Tämä huppari on Ottobren 1/14 Lizard-kaavalla, jota moni onkin käyttänyt ja kovin kehunut. Huppu on vuoriettu mustalla trikoolla, hihoissa pidemmät mustat resorit ja musta ketju. Tämä onnistui muuten hyvin, mutta ketjun kohdalta college vähän ruttaantui ommellessa. Jos ei joustofroteessa ollut joustoa niin tässä kankaassa oli senkin edestä! 

Nyt olen vahingosta viisastuneena ommellut aina vetoketjun ensin harsimalla työhön kiinni, ennen kuin olen lähtenyt koneella kiinnittämään. Huomattavasti pienempi vaiva, kuin purkaa ketju pariin kertaan irti työstä.


Niin oli hytisevät kädet, ettei täysin selviä kuvia tullut, mutta toivottavasti kuitenkin ajavat asiansa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!