perjantai 29. tammikuuta 2016

Frozenia, Frozenia ja Frozenia

Frozen on villiinnyttänyt meidätkin! Tai no jos ei meitä, niin ainakin esikoisen, jonka prinsessahullaantuminen on hurjaa. Useampi prinsessavaate onkin nyt tullut tehtyä, kun purin neidin vaatekaappia kaverin tyttöjen vaatekaappiin. Eikös tällä syyllä nyt ainakin myynnin verran saa ommella tilalle? Ja jonkin verran enemmän... 

Olen nyt päättänyt tehdä pikkuneidin mieleistä vaatetta, neiti kun mieluummin myös valitsee vaatteensa itse. Kuluneiden viikkojen aikana on tullut ommeltua muutama luottovaate tuohon makuun: Frozen. Anna ja Elsa. Frozen. Nuo uudet prinsessat.

Ensin valmistui Circus Horse -kaavalla (OB 4/13). Hulmuavat helmat ja röyhelöthän ovat tottakai prinsessamaisia ja tästä syystä kovin in. Muokkasin mekkoa kankaan riittävyyden takia niin, että helma on kaksikerroksinen. Alemmaksi kankaaksi löytyi jemmoista tilkku mintunväristä trikoota, joka on hyvin samaa väriä Annan mekon sävyn kanssa. Hihoihin tein pitkät käänteet, jottei nyt jäisi liian pian pieneksi. Pääntielle kanttasin mustan resorin kantinkääntäjällä. Mekkoon oltiin oikein tyytyväisiä. Seuraava Frozen-kangas muotoutui paidaksi Noshin paitakaavalla (Suuri käsityölehti 5-6/15). Tein paidan vähän reilummalla koolla, jotta menisi myös pidempään, mutta on jo nyt käyttökelpoinen. Pitkät hihankäänteet sallivat kääntämisen, plussaa ehdottomasti näissä kasvupyrähdyksissä.
Myös paita toi prinsessamaisen olon. Lopusta neiti halusi pipon ja koska ihan viimeisetkin suikaleet oli hyödynnettävä, tein pikkupöksyt. Niitä ei vielä olla testattu, mutta luin ihmisten kommentteja mallista (joka on Ottobrestä) ja laskin vyötäröä muutaman sentin verran. Vyötärölle ompelin joustopitsikuminauhaa. Taustalle piti jo laittaa toista kangasta, jota on myös pipossa vuorina. Ilmeisesti jotain Marimekkoa, joka on kyllä ihan mahdoton kissankarvankerääjäkangas!

Vielä valmistui Olof-paita mustavalkoraidallisilla hihoilla. Ihastuin tuohon raitakankaaseen, sen raidat kun ovat vapaasti piirretyt ja täten eripaksuiset. Tätä neiti ihastelikin "Oi, Olof! Minulleko?", mutta myönteisen vastauksen saadessaan totesi, ettei tykkää, kun ei ole "linsessankuvaa". Eiköhän se käyttöön päädy silti. Minusta se on ainakin aikas söpö ilman pinkkiä tai prinsessaakin ;)Riittäisiköhän Frozenit tällä erää? Ainakin kyseiset kankaat loppuivat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!